Föld Órája - 17 helyen kapcsolja ki a Városgondnokság a város díszkivilágítását egy órára

 Március 28-án este fél kilenckor lesz a WWF klímaváltozás elleni akciójának keretén belül a Városgondnokság 17 helyeszínen kapcsolja ki Székesfehérváron a díszkivilágítást. A Föld Órájában, szombaton 20.30-kor a világ minden táján így Székesfehérváron is lekapcsolják a villanyt egy órára, a Föld Órájára. Az akcióra a város polgármestere Warvasovszky Tihamér, a városgondnok Bozai István és Farkas Tamás tanácsadó sajtótájékoztatón hívta fel a városlakók figyelmét.
2009.03.24. 18:05 |

 Március 28-án este fél kilenckor lesz a WWF klímaváltozás elleni akciója. A Föld Órájához Székesfehérvár is csatlakozott. Szombaton 20.30-kor a világ minden táján így Székesfehérváron is lekapcsolják a villanyt egy órára, a Föld Órájára. Az akcióra a város polgármestere Warvasovszky Tihamér, a városgondnok Bozai István és Farkas Tamás tanácsadó sajtótájékoztatón hívta fel a városlakók figyelmét.

 Az apró dolgokkal lehet nagyot tenni egy város életében: olyan egyszerű dolgok, mint a villany lekapcsolása a klímaváltozásra és a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet. Kérte a fehérváriakat, hogy aki tud csatlakozzon a WWF akciójához. Bozai István Székesfehérvár városgondnoka elmondta, hogy 17 helyen 71 világítótestet kapcsolnak ki szombaton este egy órára, ami mintegy 20 családi háznak megfelelő áramfogyasztást, mintegy 30KW/h-át jelent. Nagyon fontos az energiamegtakarítás ebben az egy órában, azonban az akció célja jóval túlmutat a szombati spóroláson.


 A magánszemélyek a www.earthhour.org weboldalon regisztrálhatnak a Föld Órájára. Ezen az oldalon internetes Föld Órája klubokhoz is csatlakozni lehet. E mellett a WWF létrehozott egy Föld Órája "Giver Sign"-t, amelyet a magánszemélyek a leveleikre, blogbejegyzéseikre és egyéb internetes oldalaikra tehetnek, így jelezhetik, hogy támogatják a klímaakciót.

 Az idei Föld Órája akcióra világszerte eddig közel ezer város csatlakozott. Elsötétül Párizs, a fény városa, Sydney, Rio de Janeiro, London, Peking, Róma, Moszkva, Los Angeles, Hong Kong, Dubai, Szingapúr, Athén, Buenos Aires, Toronto, Sydney, Mexikóváros, Isztambul, Koppenhága, Manila, Las Vegas, Brüsszel, Fokváros és Helsinki.

Az akcióról - Egyszerű, mint a villany lekapcsolása. 

 A Föld Órája (Earth Hour) 2007-ben indult hódító útjára Sydneyben, Ausztráliában, amikor is 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Egy évvel később az esemény már globális fenntarthatósági mozgalommá vált, több mint 100 millió ember és 35 ország részvételével. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Francisco-ban, a római Kolosszeum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelképezvén egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.  Bizonyítsuk be együtt, hogy globális összefogással eredményesen léphetünk fel a klímaváltozás ellen! 

 Több, mint 64 ország vesz részt a Föld Órája 2009 akcióban. Ez a szám napról napra növekszik, ahogy az emberek ráébrednek, hogy egy egyszerű cselekedettel is komoly eredményt lehet elérni.

Székesfehérváron az alábbi helyszíneken kapcsolják le a díszkivilágítást:

1.
Püspöki Palota
Városház tér
2.
II. Világháborús Hősök - Harang
Városház tér
3.
Honvéd Emlékmű
Zichy liget
4.
Romkert
Koronázó tér
5.
10-es huszárok - lovasszobor
Városház tér
6.
Virágóra
Országzászló tér
7.
Polgármesteri Hivatal
Városház tér
8.
Országalma
Városház tér
9.
Milleneumi emlékmű - Hajó
Zichy liget
10.
Kodolányi tér
Kodolányi tér
11.
Központi park
Palotaváros
12.
Zenepavilon
Zichy liget
13.
Mátyás király szobor
Fő utca
14.
Petőfi szobor
Piac tér
15.
Nemzeti Emlékhely - Koronázó tér
rámpa
16.
Nemzeti emlékhely – Koronázó tér
nagyárkád
17.
Nemzeti emlékhely – Koronázó tér
padok

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja