Foglalkoztatási program a Székesfehérvári Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Szeptember elején a Székesfehérvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat segítségével összesen 15 ember foglalkoztatása kezdődött el a Városgondnokság köztisztasági és parkfenntartási csoportjánál. Mindannyian a meglévő, közterületeken dolgozó csoportokhoz csatlakoztak. Korábban sikeres volt a Városgondnokság hajléktalanokat foglalkoztató programja is.

2021.09.17. 10:38 |

A Székesfehérvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Lakatos Gabriella augusztusban kereste meg a Városgondnokságot azzal a felajánlással, hogy igény szívesen segítené a kapcsolatfelvételt a roma lakosság felé, ezen keresztül pedig a munkaerő biztosítását. Szeptemberi kezdéssel összesen 15 fő felvétele történt meg. Közülük heten a köztisztasági csoportot erősítik, elsősorban padkázási és szemétszedési feladatok ellátásával, nyolc ember pedig a parkfenntartási csoporthoz került. Ők a városi temetőkben végeznek parkgondozási feladatokat, továbbá a játszóterek és virágágyások rendbetételén dolgoznak.

Az új kollégák a meglévő közterület-fenntartási brigádokhoz csatlakoztak. Munkájukat utazási költségtérítéssel, munkavédelmi szabványoknak megfelelő munka- és védőruhával, illetve a próbaidő után cafetéria-juttatással is segíti a Városgondnokság.

Virágos Székesfehérvár

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja