Felfüggesztett börtönt kapott egy fehérvári férfi közterületi fa kivágásáért

Az ügyészség súlyos szankciót kért arra a férfira, aki egy borbási berkenyét vágott ki engedély nélkül tavaly Székesfehérvár közterületén. A Székesfehérvári Járásbíróság hat hónap börtönbüntetést szabott ki az elkövetővel szemben, és annak végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztette.

2020.09.28. 13:40 |

A vádirat szerint a terhelt 2019 márciusában a lakóháza előtt az utcán álló egyik berkenye fát láncfűrésszel kivágta, és legallyazta, mert az zavarta a lakásából való kilátást.

A férfival szemben, aki tettével mintegy másfél millió forint kárt okozott, a Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés mellett pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A Székesfehérvári Járásbíróság megállapította a vádlott büntetőjogi felelősségét, és tárgyalás mellőzésével hozott végzésében 450.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki vele szemben.

Az ügyészség a büntetést nem tartotta megfelelő súlyúnak, ezért tárgyalás tartását kérte. A bíróság a kérelem alapján megtartott előkészítő ülésen az ügyész által előterjesztett mértékes indítványnak megfelelően hat hónap börtönbüntetést szabott ki az elkövetővel szemben, és annak végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztette. A döntés jogerős - tájékoztatott a Fejér Megyei Főügyészség.

Tábor a Bregyóban

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja