Fehérvári vállalkozók konzorciuma gondozza a város zöldterületeit

Székesfehérvári vállalkozók konzorciuma nyerte el a város parkfenntartási munkálataira kiírt közbeszerzést. A városban található majd négymillió négyzetméternyi zöldterületen 2009. október 1-től 2011. december 31-ig ezek a cégek kezelik a gyepet, cserjéket, rózsákat és a nem szilárd burkolatokat, de a játszóterek karbantartását is ők végzik. Az előző szerződéshez képest mintegy százmillió forinttal kevesebbért tartják karban a zöldterületeket.
2009.10.07. 17:15 |
 Székesfehérvári vállalkozók konzorciuma nyerte el a város parkfenntartási munkálataira kiírt közbeszerzést. Erről tartottak sajtótájékoztatót szerdán délután a Városgondnokságon.
 
 Az "AQUVIA" Építő-, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft, Alba-Flóra Kft., VKV Építőipari és Fővállalkozói Kft., Melioráció-Vízgazdálkodási Kft. a Székom Zrt-vel közösen végzi majd a zöldterületek karbantartását. A városban található összesen 3.837.198 m² zöldterületen 2009. október 1-től 2011. december 31-ig e cégek végzik a kertészeti munkafolyamatokat (gyep, cserjék, rózsák, nem szilárd burkolatok kezelése), a pályázat értéke – az előző szerződéshez képest mintegy 20%-kal kevesebb – 480 millió forint. A Székesfehérvári Városgondnokság Kft. által kiírt pályázatra három vállalkozás – a székesfehérvári konzorcium mellett két budapesti – jelentkezett.

Kiemelten kezelt terület (Belváros, Kálvária-sor, városi játszóterek): 543.527 m²
Belterjes technológiával kezelt terület: 1.641.391 m²
Külterjes technológiával kezelt terület: 308.594 m²
Bregyó-parkerdő: 193.545 m²
Önkormányzati területek: 1.150.141 m²

  A város zöldterületeit az eddig is jó színvonalon működő vállalkozások most konzorciumba tömörülve látják el – mondta Bozai István városgondnok. Komoly árcsökkenést sikerült elérni, ugyanis megértették a problémát a munkát végző vállalkozók és nyomottabb árat határoznak meg. A zöldterületek karbantartásánál mintegy 100 millió forintot tudott spórolni a Városgondnokság. A Sóstói Stadion Kft beolvadásával pedig önálló zöldterület gondozó részleget hoztak létre – emelte ki a városgondnok. Minden egyes munka kapcsán eldöntik, hogy saját hatáskörben, avagy vállalkozókkal dolgoztassanak.
 
 Elhangzott, hogy több közbeszerzési eljárás is folyamatban van és minden területen vizsgálják a hatékonyságot. Augusztus elsejétől például 120 közmunkás dolgozik nyolc órában. Azonban nem könnyű munkára bírni őket, hiszen két éve munkanélküliek dolgoznak. Négy-öt ember pedig már rendes munkaidőben dolgozik a Városgondnokságon.
 
 A fűnyírás mellett, cserjéket, rózsákat, homokozókat, játszótereket is gondozniuk kell a vállalkozóknak. A növények metszése mellett például a kiemelt zöldterületeken évente 10 alkalommal nyírják majd a füvet, a lakótelepeken pedig hatszor nyírnak évente. Ősszel több alkalommal összegyűjtik a lehullott faleveleket: a belváros környékén évente 7 alkalommal gereblyéznek a parkokban. A kapálást is a nyertes konzorcium végzi, illetve a városban található virágládák karbantartását is ők a vállalkozók felügyelik majd.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja