Faültetés teljes földcserével a Vízivárosban

A Vízivárosban az iskola udvara melletti murvás területen ültettek csütörtökön nagy előnevelt fákat a Városgondnokság kertészei. Egy ginkgo, kettő mezei juhar, egy-egy darab 'Elsrijk' és 'Pacific Sunset' fajtájú juhar, illetve kettő oszlopos 'Lobel' szil került a területre.

2021.04.08. 12:18 |

A Víziváros az egyik legsűrűbben lakott városrész Székesfehérváron, ezért minden törekvése a Városgondnokságnak is, hogy minél több zöldfelület jöjjön létre, azon túl, hogy a parkolóhelyek számát is jelentősen növelték a környéken. A kis park mellett elkészült már egy modern, rekortán borítású kosárpálya és most nyolc nagy méretű fát is ültettek a mellette lévő területre.

A faültetés nem csak a földben futó közművek miatt nehéz a sűrűn lakott városrészekben, hanem a talaj minősége miatt is. A Vízivárosban markoló ásta ki a murvás, helyenként betontörmelékes talajt és teljes földcserét végeztek a fák ültetésénél. Természetesen ezekhez a növényekhez is telepítenek öntözőzsákot, hogy folyamatos legyen majd a fa körüli föld vízutánpótlása a szárazabb időszakokban.

Tábor a Bregyóban

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja