Fasorfenntartási munkálatok kezdődtek a Homoksoron

A Homoksoron végez fasorfenntartási munkálatokat a Városgondnokság, ahol az idős, jórészt 50-60 éves japánapácok és ostorfák állagmegóvását végzik a szakemberek. Balesetveszély miatt sajnos öt-hat fát kivágnak, helyettük új, többször iskolázott fákat ültetnek.

2023.12.04. 12:17 |
Fasorfenntartási munkálatok kezdődtek a Homoksoron

A fasorfenntartási munkára azért van szükség, mert a koros fákon sok korhadt ág található és néhány példány sajnos balesetveszélyes is.

Öt-hat fa esetében a törzsön található korhadt rész olyannyira veszélyessé tette már a fát, hogy ezeket kivágják, nehogy kidőljenek szeles időben. Minden fa esetében készült favizsgálat és természetesen a néhány kivágandó, balesetveszélyes fa esetében a fakivágási engedélyt is megkérte a Városgondnokság. A munkálatok előtt gondosan átnézik a fák odvas részeit és az esetlegesen ott telelő denevéreket biztonságos helyre szállítják.
A kivágandó fák helyére újakat telepítenek, ha a közművek lehetővé teszik közvetlenül mellettük. A Városgondnokság ilyen fajta fasorfenntartási munkát csak vegetációs időszakon kívül végez a közterületeken.

A favizsgálat eredményét sajnos, szabad szemmel is jól lehet látni a kivágás után.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja