Elkészült a Zsolt utca és a Csitáry G. Emil utca felújítása

Mintegy 45 millió forintos beruházással újították fel a Zsolt utca felső részét a Kadocsa utcától egészen a Karinthy térig. A Móri út és a Virág Benedek utca közötti szakaszon pedig elkészült a Csitáry G. Emil utca útburkolatának, parkolóinak és járdáinak a teljes felújítása is.
2019.06.12. 11:40 |

A Zsolt és a Géza utca csomópontjában egy új gyalogos átkelőhelyet is kialakítottak közvilágítással, illetve a Papagáj telep melletti járdát is felújították.

A beruházás a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósult meg, a kivitelezést pedig a közbeszerzésen nyertes Orinoco ’2002 Kft. végezte A munkaterületet április 18-án adták át és nem egészen két hónap alatt készült el az útfelújítás. A szegélyépítés és szegélykorrekci mellett, az akna fedlapok cseréje és szintre emelése is megtörtént. Mintegy 3200 négyzetméteren készült új aszfalt útburkolat, 336 méter hosszan újították fel a szegélyeket, 15 víznyelő rácsot cseréltek és 17 aknafedlapot emeltek szintbe.


A Csitáry G. Emil utcában a munkaterületet még áprilisban adták át a közbeszerzésen nyertes Orinoco 2002 Kft-nek és a kivitelezés a napokban fejeződött be. A felújítás keretében szegélyépítést és szegélykorrekciót végeztek, megtörtént az akna fedlapok cseréje és szintre emelése, megújult az út- és járdaburkolat aszfalt, illetve térkő burkolata, valamint újrafestették a burkolati jeleket is. Az utca felújítása növénytelepítéssel is jár, melyet a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei végeznek majd el, amin ősszel ezt az időjárás lehetővé teszi.

A Csitáry G. Emil utcában összesen 1664 négyzetméteren újult meg az útburkolat, járda burkolatot pedig 932 négyzetméteren építettek. A szegélyeket 704 méteren építettek, hat víznyelőrácsot cseréltek ki és húsz aknafedlapot emeltek szintre. A beruházás több mint 41 millió forintból valósult meg.

Napraforgó napközis tábor

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja