Elég volt! - többször is megtámadták a munkájukat végző parkolóellenőröket

Az év második felében két alkalommal is támadás érte a fehérvári parkolóőröket. A Városgondnokság határozottan kiáll munkatársai mellett és az önkormányzattal közösen keres megoldást a hasonló atrocitások elkerülésére.

2023.11.27. 13:29 |
Elég volt! - többször is megtámadták a munkájukat végző parkolóellenőröket

A városban dolgozó parkolóőrök a munkájukat végzik a hatályos jogszabályok alapján. Az elmúlt időszakban több atrocitás is érte a parkolóőröket, akiknek nincs mérlegelési lehetőségük akkor, amikor a feladatukat végzik. Az egyik esetben autóval próbáltak meg elütni egy fehérvári háromgyermekes anyukát, aki parkolóőrként dolgozik, a másik esetben pedig munkaeszközét csavarták ki a parkolóőr kezéből.

Mindkét eset lakótelepi körzetben történt, olyan helyszíneken, ahol a lakók többségének kérése volt, hogy fizető parkolóövezetbe vonják a társasházak körüli területeket. Ezért teljesen fölösleges inzultálni a parkolóőröket, hiszen kifejezetten az ottlakók többségének akaratát tartatják csak be.

A Városgondnokságon nyolc parkolóőr dolgozik és egy zárt rendszerben, a hatályos rendeletek alapján végzik a tevékenységüket. Mérlegelési lehetőségük nincs a pótdíjak kiszabásának tekintetében: rendszám alapján, PDA eszközön ellenőrzik a parkolást, nincs lehetőségük arra, hogy ne büntessék meg azt a gépjárművet, amelyik rendszáma nem rendelkezik érvényes parkolással.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja