Befejeződött a Velencei-tó vízpótlása - szerdán délután már használható a biciklisút

 Július 21-én 12 órakor a vízpótlás a Pátkai zsilip zárásával megszüntetésre került. A Velencei-tóba leeresztett vízmennyiség 22,2 millió m3 volt, (9,2 tómilliméter). A Székesfehérvár-Velencei-tó kerékpárút Császárvizet érintő szakasza – a tisztítási munkák elvégzése után – szerdán késő délelőttől, amint befejezték az iszap eltakarítását újra használható lesz.
2009.07.21. 19:29 |
A Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság június 23-án 8 órakor 144 centiméteres vízállásnál kezdte meg a Velencei-tó ismételt vízpótlását a Pátkai-tározóból. A Pátkai-tározó vízszintje a nyitáskor 508 centiméter volt, míg jelenleg a záráskor 433 centiméter.
 
 Július 21-én 12 órakor a vízpótlás a Pátkai zsilip zárásával megszüntetésre került. A Velencei-tóba leeresztett vízmennyiség 22,2 millió m3 volt, (9,2 tómilliméter).
 
 A közel egy hónapig tartó vízeresztés hatására a rendkívüli meleg ellenére a tó vízszintje nem csökkent, így a szezon végéig nagy valószínűséggel, az a szabályozási sávon belül marad.
 
A Székesfehérvár-Velencei-tó kerékpárút Császárvizet érintő szakasza – a tisztítási munkák elvégzése után – szerdán késő délelőttől, amint befejezték az iszap eltakarítását újra használható lesz.
 
 
 
 

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja