Az esős időjárás miatt ideiglenesen le kell zárni a murvás parkolót

Az elmúlt két nap esős időjárása miatt annyira megtelt vízzel a mélyen fekvő, murvás, ideiglenes parkoló, hogy gyakorlatilag használhatatlanná vált. A Városgondnokság éppen ezért szerdán éjszakától ideiglenesen kénytelen lezárni parkolót. A terület magánterület és nincs vízelvezetése. A Városgondnokság csütörtökön megkezdi a parkolóban a felgyülemlett víz kiszivattyúzását.

2023.01.11. 14:48 |
Az esős időjárás miatt ideiglenesen le kell zárni a murvás parkolót

A Városgondnokság már megrendelte a terület fenntartás jellegű javítását, a zúzottkövet is odaszállították már, és időjárás függvényében elvégzik a gödrök feltöltését. A javítást késlelteti, hogy a murvás parkolóban a felső réteg oly módon cementálódott, hogy szikkadás gyakorlatilag nincs és jelenleg a párolgás sem számottevő. A megemelkedett talajvízszint is akadályozza a szikkadást. Így ma éjszakától muszáj lezárni a parkolóként használt területet.

A Halász és a Selyem utcai behajtóknál táblákkal, szalaggal és szöveges tájékoztatóval figyelmeztet a lezárásra a Városgondnokság. Mindenkit arra kérnek, hogy figyelje a kihelyezett jelzéseket!

Az extrém mennyiségű eső ellenére a Palotai u. 11. és a Prohászka úti „Vesztegzár” murvás felületű, nemrégiben kialakított parkolókban szerencsére nincs vízmegállás. Ugyancsak használható a Vasútállomás melletti murvás parkoló, ennek bejárati részét egyébként hamarosan javítják is majd. A Palotai u. 63. sz. előtti, ún. kenyérgyári parkoló és a Vásárhelyi 9. előtti terület is használható, mert ezeken a területeken – ha lassan is, de – már észlelhető a nagy esőzések után a szikkadás.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja