A Virágórával kezdődött az egynyári virágok kiültetése Fehérváron

Több mint 1500 tő begóniát ültettek kedden a Virágórába a Városgondnokság kertészei. Évről évre változik a beültetés és hagyomány már, hogy minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. Az idei beültetésre három tervet készített Homoki László a Városgondnokság kertészmérnöke, melyek közül szavazással lehetett kiválasztani, hogy melyik valósuljon meg 2023-ban.

2023.05.09. 15:13 |
A Virágórával kezdődött az egynyári virágok kiültetése Fehérváron

Egy igazán nagyon kontrasztos és egészen egyedi beültetés készült üdezöld háttérrel, amit körben a terülő növények adnak a Virágórának. Piros alapon fehér begóniákkal ültették be a város címeréből a városkaput az óra számlapjának közepén. Nem túl bonyolult a beültetési terv viszont éppen az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.

A kertészek már múlt héten kiszedték a késő ősszel és tél végén is virágzó árvácska beültetéseket és előkészítették a talajt az egynyári palántáknak.

A belvárosi virágágyásokat követően a Strandon, a Zichy ligetben, a Szent István téren, a Halesz sarkánál az 1888-ban, közadakozásból emelt székesfehérvári vértanúk emlékoszlopa előtt és a Petőfi parkban folytatódnak a virágültetések. A munka több héten keresztül tart és több mint húszezer tő egynyári palánta kerül ki a közterületekre.

Faültetési pályázat 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja