A Városgondnokság is készül a Királyi Napokra

Székesfehérvár Városgondnoksága is készül a Királyi Napokra: az önkormányzati szolgáltató cég mintegy száz munkatársa dolgozik azon, hogy minden rendben legyen a város legnagyobb ünnepén. 
2019.08.06. 07:32 |

A faházak és árusítóhelyek kihelyezése, ezek vízzel, illetve elektromos árammal való ellátása és a belvárosi folyamatos takarítás, a színpadok építése és infrastruktúrájának biztosítása nagy feladatot jelent.

A rendezvény ideje alatt kora reggeltől késő éjszakáig folyamatos lesz a takarítás a belvárosban és környékén.

A városgondnokság nemcsak városüzemeltetéssel, hanem rendezvények idején a rendezvény kiszolgálásával is foglalkozik, ami nagyon sokrétű feladat. Egy ekkora rendezvény sikeréhez, mint a Székesfehérvári Királyi Napok, gyakorlatilag a Városgondnokság minden területe hozzátesz valamit. A parkfenntartás például az előkészítéssel járul hozzá, hiszen a munkákat úgy ütemezik, hogy az érintett közterületeken a rendezvény kezdetére legyenek szépek a zöldterületek. A köztisztasági csoport is nagyon komoly létszámban vesz részt, hiszen több ezer ember megfordul ilyenkor a rendezvényhelyszíneken, így a napi takarítás komoly terhet ró rájuk. A Királyi Napok alatt éjszaka is dolgoznak és reggel korán már egy másik csoport kezdi a műszakot.

A rendezvény-műszaki csoport már két hete elkezdte az előkészítési munkálatokat, ami nem csak a színpadokkal és színpadtechnikával kapcsolatos, hanem a faházak és az elárusító asztalok kihelyezésével és az ezekhez szükséges áram és vízvételi helyek kialakításával.

A hétvégi Alba Regia Feszten debütált az új, városi tulajdonú hang és fénytechnika, ami a Királyi Napokon is működik majd a színpadokon. Ezzel az új technikával és a saját tulajdonú színpadokkal nagykoncertek kiszolgálását is el tudja látni a Városgondnokság – mondta Tóth Marianna a programszervezési csoport vezetője.

Napraforgó napközis tábor

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja