A Rác bányában ültettek fákat az Alcoa Women's Network kezdeményezésére

Az Alcoa Women's Network, az-az az Alcoa hölgy hálózatának a kezdeményezésére ültettek 18 nagy körméretű, konténeres fát a Rác bányában csütörtökön délelőtt. Mezei juharból több fajtát, piros virágú vadgesztenyét, madárberkenyét és Szent István fajtájú hársfákat ültettek a parkban.

2023.04.27. 15:44 |
A Rác bányában ültettek fákat az Alcoa Women's Network kezdeményezésére

Az Alcoa Shared Services Hungary kereste meg a Városgondnokságot, hogy segíteni szeretne a fatelepítésben Székesfehérváron. Ennek eredményeként 18 nagy körméretű, konténeres fát ültettek el a Rác bányában. Az Alcoás dolgozóknak a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei segítettek a szakszerű ültetésben és a fák további gondozását is a gondnokság végzi a továbbiakban.

Korábban is gyakoriak voltak az Alcoánál a közösségi munkák és a fatelepítések, amihez szerettünk volna most csatlakozni és a zöldfelület fejlesztésben támogatni Fehérvárt. A Városgondnoksággal egyeztetve döntöttünk úgy, hogy a Rác bányában ültetnek fát önkéntes munka keretében a vállalat dolgozói – mondta Farkasné Györe Katalin az Alcoa Shared Services Hungary Kft. beszerzési csoportvezetője. „Próbálunk helyben szervezni olyan eseményeket rendezvényeket, ahol főként a nők helyzetéről, társadalmi szerepvállalásáról van szó. A mostani akciónkban mintegy 25 munkatársunk vesz részt.” - mondta.

Hamarosan kezdi az öntözést a Városgondnokság

Az öntözőzsákok hamarosan feltöltésre kerülnek a frissen ültetett fáknál és várhatóan májusban megkezdődik az öntözési időszak – mondta Homoki László kertészmérnök a Városgondnokság parkefenntartási csoportjának vezetője. Elsősorban a fiatal fákhoz teszünk öntözőzsákokat, a 2-3 éve ültetett példányokat pedig kézzel öntözzük majd ha szükséges lesz.

A tavalyi aszályos meleg nyár milyen hatással volt a fiatal fákra, mekkora kár keletkezett a faállományban?

Úgy néz ki, hogy nem jelentős a kár, mert nagyon sokat segítettek a lakosok is az öntözésben. A fák pedig a tavalyi aszályban úgy védekeztek, hogy elhullajtották a leveleiket, hogy ne legyen párologtatás, csak vegetálnak ilyenkor. Ezeknek a növényeknek a jó része szerencsére életben maradt és kihajtott most tavasszal. Ezúton is köszönjük a fehérváriak segítségét a fák öntözésében, hiszen látszik, hogy ezt a kicsi gondoskodást is, hogy meghálálják a növények!

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja