108 milliós adózás utáni eredmény - köszönet a csapatmunkáért

 Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. tavalyi beszámolóját egyhangú döntéssel fogadta el a város képviselőtestülete. Több mint 108 milliós adózás utáni nyeresége lett a cégnek, annak ellenére, hogy mintegy 600 millióval kevesebből gazdálkodtak 2009-ben. Ezt a teljes átszervezéssel és a kiadások racionalizálásával sikerült elérni. Tavaly nyár óta működik a Városgondnokság gazdasági társaságként, így sokkal rugalmasabban, gazdaságosabban üzemeltethető.
2010.04.30. 11:47 |
 Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. tavalyi beszámolóját egyhangú döntéssel fogadta el a város képviselőtestülete. Több mint 108 milliós adózás utáni nyeresége lett a cégnek, annak ellenére, hogy mintegy 600 millióval kevesebből gazdálkodtak 2009-ben – mondta Bozai István Városgondnok a cég tavalyi beszámolója kapcsán. Ezt a teljes átszervezéssel és a kiadások racionalizálásával sikerült elérni. Tavaly nyár óta működik a Városgondnokság gazdasági társaságként, így sokkal rugalmasabban, gazdaságosabban üzemeltethető. Volt minimális feladatelmaradás is, ami a képviselői kereteket érintette leginkább, de ez nem éri el a 200 millió Forintot.
 
  Kevesebb alvállalkozó dolgozik és jelentősen, közel 60 százalékkal megnőtt a cég létszáma. Tavaly a 80 fős munkavállalói létszám 150 fősre nőtt, ugyanis a temetőfenntartási, a karbantartási és a takarítói feladatokra fizikai munkaerővel bővítették az állományt.
 
  Bozai István városgondnok és Béndek Balázs gazdasági vezető pénteken délelőtt tartott sajtótájékoztatót a témával kapcsolatban. Mindketten köszönetet mondtak a Városgondnokság dolgozóinak: nem egy egyszemélyes „one man show” volt az elmúlt év, hanem csapatmunka, melyből a gondnokság minden dolgozója kivette a részét. Elhangzott, hogy pozitív hozzáállás volt mindenki részéről. Összesen 12 ember távozott a cégtől, mindenki saját döntése alapján, senkit nem bocsátottak el egyoldalúan. A tulajdonos önkormányzatnak is köszönetet mondtak, hiszen bármikor mindig maximálisan támogatja a döntéseiket, terveiket.
 
  2009 arra szolgált, hogy racionalizálják a céget – emelte ki a városgondnok. A kifizetésekben már nincs késedelem, amelyik számla lejárt azt a megállapodásokban foglaltak szerint határidőre kifizetik ha tisztességes teljesítés van mögötte. Egy stabil kiszámítható gazdálkodás alapjait teremtették meg. Mostantól elsőként negyedéves beszámolókat készítenek, mind a pénzügyi, mind pedig a szakmai teljesítésekről. A tulajdonos így tisztán láthatja a cég működését.
 
 2010-ben megpróbálják a városüzemeltetés színvonalát emelni. Példaként említették, hogy a muskátlik visszakerülnek az oszlopokra és ezeket saját fenntartásból, saját emberekkel gondozzák. Jövő héttől indul a belváros átszervezett takarítása is, hiszen vettek egy takarítógépet és a közmunkások segítségével sokkal tisztább lesz a belváros és környéke. Kedvezményes virágvásár is lesz idén: az előző évekhez hasonlóan két helyszínen lesznek majd elérhetőek a fehérváriaknak az egynyári palánták. A tavalyi évben elkezdett technikai fejlesztéseket is folytatják. Idén önrakodós teherautót és bobcat-et is vesznek.
 
 Elhangzott, hogy a cégnél mindenkinek a jogi státusza megfelelő, 70 emberrel több van és mindenki versenyképes bérért foglalkoztatnak. Jelenleg nagyon sokba kerülnek az adóterhek: minden kifizetett egy forint bérért majd három forintot kell kifizetnie a cégnek. Reményüket fejezték ki, hogy az adórendszer úgy változik, hogy nem kell több járulékot fizetni egy munkavállaló után, mint amennyi pénzt kap kézhez.
 
 

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja