Kegyeleti napok - idén is számos intézkedéssel segít a Városgondnokság

Mindenszentek és Halottak napja környékén sokan keressük fel szeretteik sírját. Székesfehérvár Városgondnoksága az idei évben is számos intézkedésekkel segíti a temetőlátogatók békés, nyugodt, kegyeletteljes megemlékezését az önkormányzati temetőkertekben. A város ökumenikus megemlékezése november 1-jén 16 órától lesz a Béla úti köztemetőben.

2023.10.19. 20:55 |
Kegyeleti napok - idén is számos intézkedéssel segít a Városgondnokság

A polgárőrség és a rendőrség is fokozott jelenléttel vigyáz ilyenkor a temetők nyugalmára. 

A sírhelyek rendbe tételéhez kőzúzalékot biztosított a Városgondnokság mind a kilenc önkormányzati temetőkertben.

A város ökumenikus megemlékezése ”Vigasztaló Szó a gyászban és emlékezésben” címmel 2023. november 1-jén 16:00 órától lesz a Béla úti köztemető díszített ravatalozó udvarában.

Székesfehérvár részt vesz a III. Országos Mindenszentek Napi Mécsesgyújtáson, melyet a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete szervez több városi temető csatlakozásával. 2023. november 1-jén, ugyancsak 16.00-tól a Béla úti temetőben a látogatók bevonásával, közös mécsesgyújtással​ teremtenek lehetőséget az együttes emlékezésre.

A Béla úti köztemetőt érintő közlekedés

Október 28-án szombaton, október 29-én vasárnap, október 30-án hétfőn és október 31-én kedden egész nap, a temető nyitvatartási ideje alatt a temetőlátogatók, főként a mozgásukban korlátozott látogatók behajthatnak gépjárműveikkel. A szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalom miatt november 1-jén, szerdán 07:00 tól 11:00-ig kizárólag a mozgásukban korlátozottak hajthatnak be autóval a temetőbe, utána nem mehet be senki gépjárművel!

A Béla úti köztemető területén az ingyenesen használható, elektromos kisbusz 2023. október 28-án, október 29-én, október 30-án és október 31-én az erre a napokra kifüggesztett menetrend szerint gyakrabban közlekedik.

November 1-jén a kisbusz 9:00 órától 18.00 óráig folyamatosan üzemel, igazodva a KNYKK 26-os és 31-es autóbusz járataihoz, segítve ezzel a temetőkert látogatóit a sírhelyek felkeresésében.

A Városgondnokság arra kéri a temetőkbe látogatókat, hogy aki megteheti, gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel érkezzen.

Az Önkormányzat tulajdonában álló, és a Városgondnokság kezelésében lévő temetőkertek nyitvatartása

- október 29-én vasárnap 7:00 és 19:00 óra között,
- október 30-án hétfőn 7:00 és 19:00 óra között,
- október 31-én kedden 7:00 és 19:00 óra között,
- november 1-jén szerdán 7:00 és 20:00 óra között
- november 2-án csütörtökön 7:00 és 19:00 óra között
- november 3-tól – február 28-ig 7:00 és 17:00 között

(Az érintett temetők: Béla úti-, Csutora-, Hosszú-, Szedreskerti-, Fecskeparti-, Sóstói rk.-, Börgöndpusztai-, Kisfaludi temetők)

A Béla úti köztemetőben felállított kopjafánál, a másutt nyugvó szeretteikről megemlékezők gyertyát gyújthatnak és elhelyezhetik a kegyelet virágait.

A méltó és kegyeletteljes megemlékezés és a látogatók nyugalma, biztonsága érdekében - az esetleges üzemzavarok elhárításán kívül - a temetőkertekben 2022. október 27-től november 2-ig tilos a vállalkozásszerű munkavégzés!

A temetői látogatások alkalmával érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét, amelyet a Városgondnokság Béla úti temető főbejáratánál lévő Temetőüzemeltetés ügyfélszolgálati irodájában, ügyfélszolgálati időben lehet meghosszabbítani. Fontos tudni, hogy a törvény engedi az üzemeltető részére a meg nem váltott sírhelyek újraértékesítését.

A sírhelyek rendelkezési jogának lejárati ideje a sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen is ellenőrizhető!

Faültetési pályázat 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja