Csodálatosan összenőtt az évelő növényekből ültetett sáv a Berényi úton

A Berényi úton évelő virágokból álló intenzív zöld sávot telepített tavasszal a Városgondnokság, ami mostanra nagyon szépen összenőtt már, bár teljes pompájában igazán majd jövőre gyönyörködhetünk. A zöld sávot összesen nyolcféle, a városi klímát jól bíró évelő növényből tervezte a Városgondnokság kertészmérnöke Homoki László.

2020.09.24. 15:01 |

Sárga kúpvirág, kerti macskamenta, fehér kasvirág, kétféle zsálya, sárga cickafark és tollborzfű díszíti a Berényi út szélét, amiből összesen mintegy hétszáz tövet ültettek el a kertészek.

Ezeknek a növényeknek az ápolási munkája minimális az egynyáriakhoz képest – mondta Homoki László kertészmérnök. Igyekeztünk nagyon sűrűn ültetni a növényeket, ami rendkívül szép látványt nyújt és nagy előnye, hogy a növények nyárra összezárnak és gyommentesen is tartják a területet. A legnagyobb feladat ezzel az ágyással minden tavasz elején lesz majd, amikor vissza kell vágni az évelő növényeket. A zöld sávban 30 - 90 centiméter nagyságúra nőnek a virágok és rendkívül színesek az út szélén: kék, lila, citromsárga és a fehér virágok dominálnak.

Tábor a Bregyóban

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja