VÁROSGONDNOKSÁG ISO

2019.01.04. |

Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. még 2013-ban a városüzemeltetés és városkarbantartás tevékenység körre vonatkozóan minőség-, és környezetirányítási rendszert vezetett be. Az azóta működő rendszer megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 és MSZ EN ISO 14001:2005 szabványok előírásainak.

A Városgondnokság minőségpolitikája a társaság stratégiája alapján az ügyvezetés által került kialakításra. A minőségpolitika a Városgondnokság tevékenységének minőségügyi célkitűzéseit, és azok elérési módját rögzíti, valamint összhangban áll a társaság általános célkitűzéseivel.
A Városgondnokság felelősséget vállal a termékek, szolgáltatások és a termelési, szolgáltatási helyszínek környezetbarát jellegének folyamatos javításáért, valamint a természeti erőforrásokkal történő környezetbarát gazdálkodásért.

Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. elkötelezett a környezettel, a társadalommal és munkatársaival szemben és legfőbb környezetvédelmi célkitűzése a környezeti teljesítmény folyamatos javítása. Erőforrásaink hatékony felhasználásával fejleszteni kívánja munkatársainak minőség-, és környezettudatosságát.

A Társaságnál alapvető feladatnak tekintjük munkatársaink szakmai és környezetvédelmi felkészültségének fejlesztését, a belső folyamatok és tevékenységek folyamatos mérését, elemzését és javítását. Nagy hangsúlyt fektetünk (a saját dolgozóin túl) a partnerek és a lakosság szemlélet alakításában, formálásában is.

A Városgondnokság szervezeti struktúrájában olyan új munkakörök kerültek kialakításra, (esélyegyenlőségi referens, fogyasztóvédelmi referens, önálló környezetvédelmi referens, HR vezető, munkavédelmi referens, minőségirányítási megbízott, környezetirányítási megbízott) amelyek hatékonyabban tudják segíteni a minőségirányítási és környezetirányítási politikánk, célkitűzéseink megvalósítását, továbbá a Városgondnokság ösztönzi beszállítóit a minőség és a környezet védelmével összhangban álló munka-, és szolgáltatásvégzésre.

A Vevői igény és megelégedettség, valamint a szolgáltatások minőségére vonatkozó igények pontos felmérése céljából a Városgondnokság folyamatosan kapcsolatot tart a „vevőkkel” (Önkormányzat, lakosság, körzetfelelősök, területi képviselők).

Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. a részletes minőség-, és környezetpolitikáját, a MIR-KIR kézikönyvben foglalta össze, amely a városgondnokság iránytű rendszerében érhető el.

Hibabejelentés