Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
Városi táborok fehérvári iskolásoknak a Bregyóban és Velencén

Kedves Szülők! Kedves Táborozók!

2017-ben a Vörösmarty Általános Iskola helyett a Szabadművelődés Háza lesz a gyülekező hely. Kérjük, hogy aki eddig a Vörösmarty iskolát jelölte meg az adatlapon az A Szabadművelődés Házába hozza a gyermekét. A tavalyihoz hasonlóan színes programokkal várjuk a székesfehérvári általános iskolák tanulóit bejáró és bentlakásos táborainkban egyaránt.

Mindkét tábor esetében lehetőség van előzetes jelentkezésre 2017.06.02-ig az iskolák ügyintézőinél, majd ezt követően elektronikus úton a tabor@varosgondnoksag.hu e-mail címen, illetve a Napraforgó tábor esetében személyesen a helyszínen.
 

Idén is megújult tartalommal kerülnek megszervezésre a városi táborok. Rengeteg érdekes és színes programmal várja az általános iskolásokat a Bregyó-közi napközis tábor, valamint a Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén. A Bregyóban július 03. és augusztus 11. között hat turnusban, hétköznapokon 08.00-tól 16.00 óráig várják a gyerekeket. Velencén pedig négy héten keresztül szórakozhatnak a táborozók.

Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett táborok programjairól, a díjazásról és a jelentkezés feltételeiről a letölthető dokumentumokban, valamint lentebb olvashat részletes információkat.

Érdeklődni és jelentkezni a tabor@varosgondnoksag.hu e-mail címen és a 70/6699-169 telefonszámon lehet.

Napraforgó Városi Tábor – Székesfehérvár+Velence néven már a facebook-on is megtalálható minden fontos információ és aktuális hír a nyári táborokkal kapcsolatban.


Napraforgó Városi Napközis Tábor (Bregyó-köz)

2017.07.03 - 2017.08.11. közötti időszakban, hat héten át fogadja a tábor a táborozókat, szombat és vasárnap kivételével. A változatos sportolási lehetőségek, gazdag kézműves programok mellett, a Városi Képtár és a Hetedhét Játékmúzeum interaktív programjain is részt vehetnek, valamint a Koronás Parkba is ellátogathatnak a gyermekek. Kánikula idején a székesfehérvári strand nyújt enyhülést a táborozóinknak. Hetente egyszer a Vörösmarty Mihály Általános Iskola aulájában remek előadók szórakoztatják a táborozó gyermekeket. Lehetőség van a tábor területén pihenésre, társasjátékokra is.
A tábori turnusok időpontjai a következők:

    • július 03-07.
    • július 10-14.
    • július 17-21.
    • július 24-28.           
    • július 31 - augusztus 04.
    • augusztus 07-11.

Fontos információk:

 • A tábor térítési költsége a mindenkori napközis térítési díj (bruttó 508 Ft/fő/nap).
 • A Székesfehérváron lakó gyerekeknek lehetőségük van térítési díjkedvezményt, illetve a díj elengedését kérni. Az alábbi eshetőségek lehetnek:
  • Gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek ingyenesen vehetik igénybe a tábort. Ehhez a Jegyző által kiállított, a tábor ideje alatt érvényes határozat másolatát a szervezőknek le kell adni.
  • Családvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek ingyenesen, vagy kedvezményes díjon táborozhatnak, amennyiben az érvényes, Polgármester által aláírt határozat másolatát eljuttatja a szervezőknek.
  • Normatív kedvezményben részesülő gyermekek kedvezményes táborozásra jogosultak. A lehetséges esetek például a 3 vagy több gyermeket nevelő családban élő csemeték, tartós betegségben szenvedők. Esetükben is szükséges, hogy jogosultságukat hivatalos okirat másolatával támasszák alá. Pl.: kormányhivatal által kiállított bizonyítvány a családi pótlék összegéről, járási hivatal határozata. Nem fogadható el viszont a bankszámlakivonat másolata.
 • A táborban l-7. osztályt végzett (7 -14 éves) tanulókat fogadunk.
 • A tábor térítési díjának csekken történő befizetése esetén az egyértelmű beazonosítás érdekében a csekket az alábbiak szerint kérjük kitölteni:
  • Befizető neve, címe rovat: Tanuló neve és állandó lakcíme
  • Közlemény rovat:
   • általános iskola rövidített neve;
   • turnus időszaka.
 • Amennyiben ezt a befizetési formát választják, kérjük, hogy a csekket minimum hat munkanappal a gyermek táborozásának kezdete előtt adják fel.
 • A jelentkező gyermekek több héten át, akár a megjelölt hat turnus teljes időtartamára is igénybe vehetik a napközis tábort.
 • Jelentkezéskor (előzetes, személyes és elektronikus jelentkezés esetében is) a szülő egy adatlapot és egy egészségügyi nyilatkozatot fog kapni. Az adatlapot kitöltve kérjük visszajuttatni személyesen (helyszíni jelentkezés esetén a befizetéskor vagy előzetes jelentkezés esetén az iskolán keresztül) vagy pedig e-mail-ben a tabor@varosgondnoksag.hu címre! Az adatlapokat mindenképpen szükséges eljuttatni a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. részére. Az egészségügyi nyilatkozatot a tábor első napján a gyermeknek kell magával hoznia és leadnia.
 • A jelentkezésben történő módosításra, pótjelentkezésre és lemondásra a következő feltételekkel van mód:
  • Pótjelentkezés elektronikus levél formájában vagy személyesen a táborban, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. munkatársánál történhet.
  • Lemondás kizárólag írásban lehetséges a tábor épületében vagy a tabor@varosgondnoksag.hu e-mail címen.
  • A pótjelentkezés, lemondás, vagy módosítás a táborozás megkezdése előtt legkésőbb 3 munkanappal (hétfői táborkezdés esetén legkésőbb az azt megelőző hét szerdai napján) történhet, munkanapokon 08.00-10.00 óráig.
  • Pótjelentkezés esetén a térítési díj befizetésére készpénzben lesz lehetőség, a táborozás megkezdése előtt legkésőbb 3 munkanappal a tábor helyszínén a Bregyó-köz 1. szám alatti épületben vagy pedig Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. 58600362-11187268-00000000 számú bankszámlájára történő utalással, közleményben a gyermek nevének, iskolájának és a választott turnusnak megjelölésével. Utalással történő fizetés esetén kérjük, hogy az utalást legkésőbb a tábor megkezdése előtt 3 munkanappal végezzék el.
  • Pótjelentkezés esetén, amennyiben a gyermek a tábor díjából kedvezményre jogosult kérjük, hogy az erre vonatkozó határozat másolatát a helyszínen leadni vagy elektronikus jelentkezés esetén e-mail-ben megküldeni szíveskedjenek. Egyéb esetben teljes áru tábor díj kerül kiszámlázásra. Utólag bemutatott határozattal lehetőség van a térítési díj különbözetének visszaigénylésére.
  • A visszaigényelhető térítési díjak kiutalása 2017. július 19-én és 2017. augusztus 17-én történik a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. bankszámlájáról.
 • Az elektronikus úton történő jelentkezés csak abban az esetben végleges és érvényes, ha arról a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. munkatársa visszaigazoló levelet küldött. Ennek hiányában kérjük, hogy a megadott telefonos elérhetőségeken érdeklődjenek.  Sajnos rendszerünk nem tudja megfelelően fogadni a freemail-es e-mail címről érkező leveleket ezért kérjük, hogy lehetőség szerint más típusú címről küldjék jelentkezésüket.
 • Töröljük azon jelentkezéseket, amelyek esetében a tábor térítési díja nem kerül befizetésre a fent megnevezett határidőre (a táborozás megkezdése előtt legkésőbb 3 munkanap).
 • A táborozás előtt a gyermek házi orvosi vizsgálata nem kötelező. A táborozás megkezdését megelőzően elektronikus jelentkezés esetén a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. által kiküldött, személyes jelentkezés esetén, a helyszínen átadott vagy előzetes jelentkezés esetén az iskola által kiosztott Egészségügyi nyilatkozatban kell a szülőknek felelősséget vállalnia azért, hogy gyermeke egészséges és közösségbe mehet. A nyilatkozat a turnus megkezdését megelőző 72 óránál nem lehet régebbi. Nem szükséges minden hétre új nyilatkozatot leadni, egy nyilatkozat a tábor mind a 6 hetére érvényes. 
 • A táborban nincs mód speciális bánásmódot, orvosi kezelést, vagy egészségügyi felügyeletet igénylők fogadására.
 • Lehetőség van a táborozó speciális érzékenysége esetén diétás étkezés rendelésére is. Ebben az esetben azonban az étkeztető csak ebédet tud biztosítani, a reggelit és uzsonnát a gyermekeknek saját maguknak kell hozniuk. Étkezésig ennek tárolása a táborban elhelyezett hűtőben történik. A tábor 100%-os térítésű díja ezen gyermekeknek is (hasonlóan a nem speciális igényűekhez) 508 Ft/fő/nap. A speciális igényt már az előzetes jelentkezés alkalmával jelezni kell, továbbá csak orvosi lelettel történő igazolás esetén van módunkban a diétás ételt biztosítani. Az orvosi leletet a jelentkezéskor, de legkésőbb a tábor megkezdését megelőzően 7 munkanappal korábban le kell adni. Ennek hiányában nem áll módunkban diétás ételt rendelni.
 • A távolabb lakó gyermekek biztonságos kíséréséről (a táborba és a gyülekezési helyekre történő visszaérkezésükről) a jelentkezésektől függően kijelölésre kerülő iskolák előtti gyülekezési helyekről a felügyeletükre kijelölt nevelők beosztásával a táborvezető gondoskodik.
 • Írásos szülői engedéllyel rendelkező tanulók önállóan érkezhetnek a kijelölt gyülekezési helyekre és távozhatnak onnan a meghatározott időpontok betartásával. Az adatlapon lehet bejelölni.
 • A tábor megközelítése a 2017. évi nyári menetrend szerint (a KNYKK Zrt. által) közlekedő helyi járatú autóbusszal történik. A helyi járatú buszbérletről, vagy buszjegyről a táborozásban résztvevő gyermekek részére az utazáshoz a szülőnek kell gondoskodnia.
 • Az alábbi intézmények főbejárata előtti gyülekező helyen reggelente 07:15-07:30 óra között várják a pedagógusok a táborozó gyerekeket. Délután, 16:00 órára ugyanazon a gyülekezőhelyre érkeznek vissza a tanulók, ahol a nevelők legkésőbb 16:30-ig felügyelnek rájuk. 

Székesfehérvári Ifjúsági Tábor (Velence, Régiposta utca 1.sz.)

A Székesfehérvári Ifjúsági Táborban 2017. július 02. és július 28. között az alábbi négy 5 éjszakás turnusban várjuk a táborozók jelentkezését:

1. turnus: július 02 - július 07. (Dél-amerikai indiánok - alkotó és kaland tábor)
2. turnus: július 09 - 14. (Észak-amerikai indiánok - alkotó és kaland tábor)
3. turnus: július 16 -21. (Hagyományőrző tábor)
4. turnus: július 23 - 28. (Ókori alkotótábor)

Fontos információk:

 • ­A tábor térítési díja bruttó 12.700 Ft/fő/turnus, mely tartalmazza a napi 3-szori étkezés (hideg reggeli, meleg ebéd és meleg vacsora) költségeit.
 • A tábor térítési díjának csekken történő befizetése esetén az egyértelmű beazonosítás érdekében a csekket alábbiak szerint kérjük kitölteni:
  • Befizető neve, címe rovat: Tanuló neve és állandó lakcíme
  • Közlemény rovat:
   • általános iskola rövidített neve;
   • turnus időszaka.
 • Amennyiben ezt a befizetési formát választják, kérjük, hogy a csekket minimum hat munkanappal a gyermek táborozásának kezdete előtt adják fel.
 • Jelentkezéskor (előzetes és elektronikus jelentkezés esetében is) a szülő egy adatlapot és egy egészségügyi nyilatkozatot fog kapni. Az adatlapot kitöltve kérjük visszajuttatni személyesen (előzetes jelentkezés esetén az iskolán keresztül) vagy pedig e-mail-ben a tabor@varosgondnoksag.hu címre! Az adatlapokat mindenképpen szükséges eljuttatni a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. részére. Az egészségügyi nyilatkozatot a tábor első napján a gyermeknek kell magával hoznia és leadnia.
 • Töröljük azon jelentkezéseket, amelyek esetében a tábor térítési díja nem kerül befizetésre a megnevezett határidőre (a táborozás megkezdése előtt legkésőbb 3 munkanappal korábban meg kell jelennie a tábordíjnak a Városgondnokság számláján).
 • Az elektronikus úton történő jelentkezés csak abban az esetben végleges és érvényes, ha arról a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. munkatársa visszaigazoló levelet küldött. Ennek hiányában kérjük, hogy a megadott telefonos elérhetőségeken érdeklődjenek.  Sajnos rendszerünk nem tudja megfelelően fogadni a freemail-es e-mail címről érkező leveleket ezért kérjük, hogy lehetőség szerint más típusú címről küldjék jelentkezésüket.
 • A táborba érkezés és a hazautazás a szülő kíséretében, egyénileg történik minden táborozó részéről, minden turnus kezdés esetében vasárnap 16.00 órától 17.30-ig történő beérkezéssel, valamint minden turnus befejezésének napján 15.30 órától 18.00 óráig történő hazautazással.
 • A táborban l-7. osztályt végzett (7 -14 éves) tanulókat fogadunk.
 • A táborban kizárólag (elektronikus jelentkezés esetén) a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. által kiküldött vagy (előzetes jelentkezés esetén) az iskola által kiosztott Egészségügyi nyilatkozatban, szülők által igazoltan egészséges gyermekeket fogadhatunk. A nyilatkozat nem lehet régebbi 72 óránál.
 • Amennyiben a jelentkezett gyermek a tábor kezdetekor nem érkezik meg a táborba, a már befizetett táborozási díj visszatérítésére betegség esetén van lehetőség. Ehhez orvosi igazolás bemutatására van szükség legkésőbb a tábor kezdetét követő első munkanapon.
 • A tábor elfoglalását követően, a tábor megkezdésétől számítva a táborozási díj visszaigénylésére betegség esetén sincsen lehetőség.
 • A visszaigényelhető táborozási díj kiutalása 2016. július 19-én és 2016. augusztus 17-én történik a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. bankszámlájáról.
 • A táborban nincs mód speciális bánásmódot, orvosi kezelést, vagy egészségügyi felügyeletet igénylő gyermekek fogadására.

A táborok témája a következő lesz:
I. turnus (2017. július 02 – július 07.)
Ebben a turnusban a dél-amerikai indiánok titkait derítjük fel. Az ott élő törzsek szokásainak, hitvilágának, öltözködés zenéjének megismerése mellett bekukkantunk az elpusztult inka, maja és azték birodalmakat körüllengő legendákba is, kiderítjük mennyi a valóság. Készítünk maszkokat, használati tárgyakat, hangszereket, tanulunk dél-amerikai indián dalokat, táncokat, játszunk ügyességi és csapatjátékokat. Itt sem marad el a törzsek közti névháború és a törzsfőnökök megválasztása és a törzsek eredetmondájának megelevenítése sem. Tanulhatsz szőni, karkötőt csomózni és elkészítheted saját ponchódat is. Ha figyelsz a foglalkozások alatt, akkor izgalmas kalandjátékunkban biztosan megtalálod az inkák kincsét is, amit egy tábori fiesta-val ünnepelünk meg utolsó este.

II. turnus (2017. július 09 - 14.)
A második héten az észak-amerikai törzsek kultúrájával ismerkedhettek meg. Ide olyanokat várunk, akik nem rémülnek meg a nagy varázslótól és a bátorság próbától. Ha szeretnéd megismerni a prérin lakó indiánok életformáját, szívesen készítesz velünk indián használati tárgyakat bőrből, gyöngyből, természetes anyagokból, gyere el közénk. Kipróbálhatod ügyességedet azokkal az eszközökkel, amivel az indián gyerekek fejlesztették vadásztudásukat. Megismerkedhetsz indián dalokkal, zenével, játékokkal, az indiánok jelbeszédével, sok érdekes kaland vár, még törzsfőnök is lehetsz. Törzseitek a Nagy Névháborúkban mérik össze az erejüket, ügyességüket. Jól teszed, ha olvasol egy indián regényt, vagy nézel egy indiános filmet, mielőtt elindulsz a táborba. Egyet kérünk, a tábor idejére süllyeszd el a telefonodat és légy igazi indián!

III. turnus (2017. július 16 – 21.)
A harmadik héten határon túlról érkeznek vendégek a táborba. Moldvai falvakból, Csíkfaluból, Lészpedről és Pusztináról érkeznek hozzánk vendégek, akik bemutatják a moldvai csángó falvakban élő gyerekek életét.   A fergeteges táncházak mellett, sok közös játékra, hangszerkészítésre egyéb alkotó foglalkozásra is sor kerül, és megfigyelhetitek a honfoglalás kori magyarok életmódját, kipróbálhatjátok az íjászatot is. Érdekes alkotó feladatokon, izgalmas csapatjátékokon keresztül ismerkedhettek a magyar kultúrával, hagyományos kézműves technikákba is belekóstolhattok. Érdemes begyakorolni a rovásírást is mert a ,,számháború"során nagy hasznát veszed majd.   Az éjszakai bátorság próba során, az ősmagyar hiedelemvilágba látogathattok el a sámánok segítségével.

IV. turnus (2017. július 23 – 28.)
Ebben a turnusban az ókori Rómába repítünk el.  Az ott élő emberek szokásainak, hitvilágának, öltözködés zenéjének ételeinek megismerése mellett beleláthattok a római légionáriusok életébe is.  Kipróbáljuk az ókori csapatjátékokat.  Itt sem marad el a számháború, természetesen római számokkal. Sok más érdekes program mellett, részt vehettek animációs filmek készítésében is az ANIMONO Animációs Filmkészítő Műhellyel (https://www.facebook.com/animono.animaciosfilmkeszitomuhely?fref=ts), ami szintén a római mitológiához kapcsolódik majd. Ezen kívül készíthetek ókori táblás játékokat, és sok szép, érdekes alkotó foglalkozás is lesz a Játszótárs Játékkészítő Műhellyel (http://www.jatszotars.eu/)

Idén ismét kánikula várható a táboraink ideje alatt, így természetesen mind a négy turnus programjában fontos szerepet kap a strandolás Velencei-tó Kapuja gyönyörű, homokkal borított szabad strandján.

Elérhetőségek:
Telefon:

 • Adminisztrációs ügyekben és a Bregyó tábor kapcsán: 70/6699-169,
 • Velencei tábor, tábor helyszínén lesz, adminisztráció kapcsán a másikat hívják: 70/5087-163

E-mail: tabor@varosgondnoksag.hu

 


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása