Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
 Közélet - 2009. 04. 07.
Székesfehérvárra látogatott a török nagykövet
 Oya Tuzcuoğlu, a Török Köztársaság magyarországi nagykövete látogatott ma Székesfehérvárra. A diplomatát a város polgármestere fogadta. Oya Tuzcuoğlu nagykövetasszony példaértékűnek nevezte a magyar-török kapcsolatokat, kiemelve, hogy a két nép sokat harcolt egymás ellen a történelem során, mára azonban barátsággá alakult a viszony.
KÉPGALÉRIA a kiállítás megnyitójáról
 Warvasovszky Tihamér polgármester elsőként a város gazdaságáról beszélt a török nagykövetnek, kiemelve, hogy sok külföldi cég működik a városban, számos ipari park létesült, erős az oktatási rendszer és kedvező Székesfehérvár földrajzi-logisztikai fekvése is. A város nemzetközi kapcsolatairól szólva a polgármester kiemelte a törökországi Kocaeli városával létrejött megállapodást. (2007 novemberében Kocaeli főpolgármestere Ibrahim Karaosmanoglu és Warvasovszky Tihamér egy olyan szándéknyilatkozatot írtak alá, ami gazdasági és kulturális kapcsolatokat jelent a két településnek.) Székesfehérvár 2007 novemberében fogadta a török város delegációját, majd 2008 novemberében Székesfehérvár Megyei Jogú Város delegációja látogatott Kocaelibe, ahol felavatták a Tököli emlékházat. Székesfehérvár polgármestere a látogatással kapcsolatban kiemelte: jó volt érezni, hogy a török emberek rokonnak, barátnak tekintik a magyarokat.

 Oya Tuzcuoğlu nagykövet asszony köszönetet mondott a "Magyarok nyomai Törökországban" című kiállítás megrendezéséért. A török-magyar kapcsolatokat példaértékűnek nevezte, kiemelve, hogy a két nép sokat harcolt egymás ellen a történelem során, mára azonban barátsággá alakult a viszony. A nagykövetasszony elmondta, hogy török követség már 1924 óta van Magyarországon, gyakorlatilag azóta folyamatosan működik. Törökország gazdasági potenciáljáról szólva kiemelte, hogy az ország komoly gazdasággal és kereskedelemmel rendelkezik: jelenleg a világ 16. legerősebb gazdasága és az egyik legtöbb külföldi befektetést vonzó ország.

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása