Táborok

Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2016. 11. 23. 11:57  -  www.szekesfehervar.hu
Idén is különleges lesz a belváros adventi díszkivilágítása
  
Minden évben valamilyen különleges karácsonyi díszkivilágítás teszi szebbé advent idejét Székesfehérváron. A fények tervezése már nyáron elkezdődött és csaknem egy hónapja dolgozik a Városgondnokság azon, hogy advent első vasárnapján felgyúlhassanak a várakozás fényei a Belvárosban. A munka nagyságát jól érzékelteti, hogy csak a város fenyőfájára több mint egy kilométernyi fényfüzér került fel. Érdekes adat, hogy a teljes belváros adventi díszkivilágítása, a több százezer LED-es égővel, mintegy 11 KW-ot fogyaszt.

A belvárosi fényeket advent első vasárnapján hagyományosan az Adventi Jótékonysági Futás
leggyorsabb kisgyermekének segítségével gyúlnak fel.
 
Idén a Fő utcán 4 méter magas, gyönyörű oszlopok lesznek, melyek ritmikusan elosztva végigvezet minket az utcán. A Magyar Király előtti téren pedig négy különböző méretű gömb lesz és ezek közül a legnagyobba be is lehet menni. Ugyancsak újdonság lesz idén, hogy nem csak a Várkörút kandeláberein, hanem a Rákóczi út fáin is lesznek fényfüzérek – mondta Vörösné Szili Zsuzsanna a Városgondnokság építész munkatársa.

Tavaly a Varkocs szobor előtt nagyon népszerű volt a földön álló installáció, ami most a Liszt Ferenc utcába kerül. Átsétálva ezen a „fénykapun” a Városház tér felé minden bizonnyal csodálatos élmény lesz kicsiknek és nagyoknak, amikor megpillantják a hópihéket. Ezeket a fényeket sűrűbben szerelték fel idén és többféle méretet is beszereztek.