Táborok

Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2016. 11. 16. 10:13  -  www.szekesfehervar.hu
Téli útüzemeltetés - gépszemle a Kiskút úti telephelyen
  
Keddtől téli útüzemeltetésre váltott a Városgondnokság, ami azt jelenti, hogy november 15-től készenlétben van az a géppark, amivel szükség esetén el lehet végezni a síkosságmentesítést vagy az utak tisztítását.

A gépszemlén megnézték, hogy megfelelő állapotban vannak-e a járművek illetve a rendőrség is átvizsgálta nem csak a Városgondnokság saját gépállományát, hanem az alvállalkozókét is.
 
A Városgondnokság saját gépeinél megtörtént az átállás, ugyanis a kistraktorok év közben, a növények vegetációs időszakában a parkfenntartásban dolgoznak, télen pedig a síkosságmentesítésben segítenek. A géppark több mint fele már saját, városi üzeméltetésben működik. Bozai István városgondok kiemelte továbbá, hogy a sótároló feltöltése folyamatos, így mintegy ezer tonna só érkezik a Városgondnokság raktárába. Felhívta a figyelmet arra, hogy télen az útviszonyoknak megfelelően vezessenek az autósok a városi utakon is. Beszélt arról is, hogy a reggeli csúcsforgalomban fél nyolc körül és délután négy és öt között a csúcsforgalomban nem tudnak dolgozni a hókotrók, mert nem tudnak haladni.
Viza Attila közbiztonsági tanácsnok felhívta arra a figyelmet, hogy az ingatlantulajdonosok feladata a házak, társasházak előtti járda síkosságmentesítése télen. Lángi Judit a Városgondnokság hóügyelet vezető-műszaki ellenőre elmondta, hogy az első ütemben fő és tömegközlekedési útvonalak, gyűjtőutak síkosság mentesítése történik meg és a különösen fagyveszélyes, forgalmas útszakaszokat takarítják. A Belváros is az első ütemhez tartozik. A második ütemben a lakótelepi utak és a kertvárosok nagyobb forgalmú utcái következnek, a harmadik ütemben pedig a kis forgalmú, családi házas övezeteket takarítják. A negyedik ütemben, igény esetén a külterületi, de lakott részeket takarítják a hókotrók. A Városi Hóügyeletet a 22/513-483-as telefonszámon érhető el.
Székesfehérváron a rendelkezésre álló géppark mintegy négy óra alatt képes letakarítani a fő és tömegközlekedési utakat és nyolc-tizenkét óra alatt ér végig a városon úthálózatán. A Városgondnokság a géppark mellett mintegy száz emberrel áll készenlétben arra, hogy Fehérvár 340 km-nyi úthálózatát síkosságmentesítse.
 
A házak előtti járdák takarítása és síkosság mentesítése, mint mindenhol az országban, Fehérváron is a tulajdonosok feladata, továbbá, a háztetőkről lezúduló hó eltakarítása és az esetleges balesetveszély jelzése is a tulajdonosok feladata.