Táborok

Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2016. 10. 19. 12:48  -  www.szekesfehervar.hu
Több mint tízezer négyzetméternyi útburkolati jelet festünk újra
  
 Október végéig befejeződik a városi úthálózaton az útburkolati jelek felújítása – tájékoztatott Papp Regina Székesfehérvár Városgondnokságának forgalomtechnikai felelőse. Mint mondta idén több mint 10 ezer négyzetméternyi burkolati jelet festenek újra a városban. Elsősorban a fő- és tömegközlekedési útvonalakon és a forgalmasabb útszakaszokon újítják fel a festést, de a legtöbb városi gyalogos átkelőhely útburkolati jelét is átfestették.

A tartós útburkolati jelek három évig is kibírják, azonban az oldószeres festékkel festett felületeket, így a sávelválasztókat is évente át kell festeni.
 
Az útburkolati jelek felújítása a városi tulajdonban lévő utakon hamarosan befejeződnek és az új felfestések biztonságosabbá teszik a közlekedést a téli megromlott látási viszonyok között. A mintegy tízezer négyzetméternyi felület festésére egyébként 83 napja van a kivitelezőnek.
Sokszor felmerül a kérdés, hogy miért nem este, jóval a délutáni csúcsforgalom után végzik ezeket a munkálatokat. Ennek több oka is van, - bár a kivitelező reggel nyolc óra előtt, éppen a reggeli csúcsforgalom miatt nem kezdi a munkát – az egyik, hogy éjszaka lassabban szárad a hideg burkolaton a festék, a másik, hogy nappali fénynél sokkal szebb és pontosabb munkát lehet végezni, harmadrészt pedig jelentősen megdrágítaná a munkát az éjszakai munkavégzés.